SD-politiker ville stoppa författarsamtal om hbtq-frågor

En sverigedemokratisk kommunpolitiker ville stoppa ett författarsamtal på Täby bibliotek. Anledningen var att han uppfattade samtalet om normkritik som ”destruktivt”.

Läs mer och se inslag på SVT Kulturnytt

Dagens bibliotekslänk: The Hunters Point library i New York

The Guardian: ‘It’s a beacon for the city’: inside the new New York library that cost $40m to build

”Built from aluminium-painted exposed concrete that sparkles in the light and featuring two huge freeform cutouts for windows, Hunters Point library, which opens on Tuesday on the Long Island City waterfront, is designed to be noticed from afar.”

Men det finns också problem med tillgängligheten enligt Danmarks sak är Malmös - Sydsvenskan. Läs mer på arkitektfirmans, Steven Holl Architects, webb.

Dagens bibliotekslänk: Byggnaderna som förändrade staden

UR: 16 februari 2019 09:42
Kunskap har varit viktig för utvecklingen av våra städer ända sedan antiken, men det dröjde länge innan den gjordes tillgänglig för alla. Bibliothèque Sainte-Geneviève i Paris från 1851 är både en arkitektonisk pärla och det första bibliotek som öppnades upp för allmänheten. I 1920-talets Tyskland la Bauhaus-skolan grunden för den modernistiska rörelsen inom arkitekturen. Och det futuristiska Centre Georges-Pompidou i Paris 1977 förändrade bilden av hur ett museum skulle se ut och fungera.

En sammanfattning berättar om det första moderna biblioteket

Razors Shift 2 Aggressiv inre rullskridskor Mäns 7.0 NY

Låna en sportupplevelse på bibblan!

Låna en sportupplevelse på bibblan! I alla fall i Finland enligt Svenska YLE: Bibliotek runt om i Finland lånar ut säsongskort till ligamatcher

”I början av oktober gick basketklubben Seagulls ut med att säsongskort till lagets matcher kan lånas på biblioteket i Tölö i Helsingfors. Andra klubbar inspirerades och nu erbjuds en motsvarande möjlighet även i Reso, Åbo och Sankt Michel.”

Tillägg:

I Sverige Finns bandyklubben Edsbyns IF Bandy som gör samma sak:

Edsbyhjärtat bjuder på låne-säsongskort!

Den här säsongen vill vi underlätta för de som kanske inte har råd att gå på en bandymatch eller aldrig varit på en bandymatch. Så i samarbete med Edsbyns Bibliotek kommer det att finnas fyra stycken säsongskort till Edsbyns hemmamatcher att låna på biblioteket. Vem som helst kan låna ett kort och du lånar kortet för en match i taget och sedan lämnar du tillbaka det till biblioteket. Precis lika enkelt som när du lånar en bok.

Det här är något som möjliggörs genom Edsbyhjärtat och dess partners. Edsbyhjärtat är Edsbyns IF Bandys samhällsprojekt för ett roligare Ovanåkers kommun.

Vi tackar Edsbyns Bibliotek för samarbetet och det finska basketlaget Seagulls som vad vi vet var först med denna genialiska idé.